אקדמיה להורים

סדנאות במגוון נושאים המעסיקים הורים לגיל הרך! המרצות של המכללה היישומית לגיל הרך במרכז הפעו"ט מנגישות תוכן מקצועי בגובה העיניים.

מתאים לישובים ורשויות, מרכזי צעירים, גנים ומעונות.

ההרצאות זמינות בזום בכל רחבי הארץ ופנים אל פנים בכל אזור חיפה והצפון.

  • עולים שלב – הכנה לכניסה לגן עירייה: עוד מעט זה קורה, התינוקי שלכם עולה לגן עירייה ולכם פשוט קשה לדמיין אותו מסתדר שם. מה מחכה לו שם ומה אתם יכולים לעשות, כדי להכין אותו למעבר ולעצמאות הנדרשת ממנו במסגרת החינוכית החדשה. מיכל וקנין – בעלת MA בהתפתחות הילד, מדריכת הורים ומרצה מנוסה עבור צוותים חינוכיים והורים.

  • סמכות הורית וגבולות – למה קשה לנו להציב גבולות, למה זה כל כך חשוב דווקא בגיל הרך, ואיך לעשות את זה בצורה נכונה עבורנו ועבור הילד/ה שלנו. זהבה עובדיה – מדריכת הורים ומרצה מנוסה. BA בחינוך ממוקד הגיל הרך, בעלת הכשרה בהנחיית קבוצות מטעם מכון אדלר, והכשרה בטיפול זוגי, טיפול משפחתי וטיפול דיאדי.

  • מאישה לאם – מפגש לנשים בהריון ראשון: המעבר לאימהות הוא שינוי משמעותי אצל כל אישה. זהו עוד חלק במסע הנשי, נוכל להתבונן יחד מה השינוי מביא איתו, לבטים, רגשות ותחושות. נטע לי זמיר – פיזיותרפיסטית, מדריכת הורים ומנחת קבוצות.

  • מאחורי המסך – בטאבלט, בטלוויזיה או בסמארטפון של אמא – הילדים שלנו נמשכים למסכים. אבל מה ההשפעה של המסך על ההתפתחות הרגשית, השכלית והפיסית של ילדים? עד כמה – ואיך – להגביל שימוש במסכים? יעל סמיט מזור –MA בייעוץ חינוכי ומדריכת הורים ביתית

  • לשרוד את גיל שנתיים – בגיל הזה שבו הקטנטנים שלנו הופכים מתינוקות לילדים עולות שאלות חדשות: איך להקנות גבולות בלי לריב כל הזמן? איך לשמור עליהם בלי לגזול מהם את העצמאות? ומה זאת המרדנות הזאת ?! חן סררו נאור – מטפלת רגשית בהבעה ויצירה, מדריכת הורים, מלווה ומדריכה צוותים חינוכיים.

  • לישון כמו תינוק – הורים רבים מדווחים שהשינה היא אחד הנושאים שהכי קשים להם בהורות. אם גם אתם זקוקים לכלים שיעזרו לכם לעזור להם לישון, ההרצאה הזאת בשבילכם. יעל סמיט מזור – יועצת שינה, MA בייעוץ חינוכי ומדריכת הורים

  • אחים בדם – מערכת היחסים בין אחים ו/או אחיות היא לרוב מערכת היחסים הארוכה בחיינו. איך נהפוך את מערכת היחסים בין הילדים שלנו לטובה ומשמעותית, כזו שתתמוך בהם לאורך כל חייהם? מיכל וקנין – MA בהתפתחות הילד, מדריכת הורים.

  • ספרים, שפה ומוח – מה מדעי המוח מלמדים אותנו על החשיבות של קריאת ספרים בגיל הרך להתפתחות המוח של הפעוט/ה שלנו ומה עושים עם המידע הזה בבית כדי לתרום להתפתחות השפה והמוח שלו/שלה. יעל שוטלנד – קלינאית תקשורת MA מפתחת ומרכזת את תוכנית "סולם של מילים" להעשרה שפתית בגיל הרך מרכז הפעו"ט

  • "שלום כיתה א" – מה שהורים צריכים לדעת לפני שהילד מתחיל ללמוד בבית הספר. זהבה עובדיה – מדריכת הורים, מנחת קבוצות הכנה לכיתה א', מדריכת צוותים חינוכיים ומרצה. בעלת BA בחינוך ממוקד הגיל הרך, בעלת הכשרה בהנחיית קבוצות מטעם מכון אדלר, והכשרה בטיפול זוגי, טיפול משפחתי וטיפול דיאדי.

  • איך באים ילדים לעולם – בסדנה נלמד דרכים בריאות ללמד את ילדינו על הסכמה, גבולות והגוף שלהם. נלמד להבדיל בין התנהגויות מיניות טבעיות להתנהגויות מיניות מדאיגות ונשמע מתי ואיך לספר לילד/ה שלנו איך באים ילדים לעולם. נעמה רותם –מטפלת רגשית MSW, הדרכת הורים וילדים, לווי והדרכת צוותים מקצועיים.

  • מיינדפולנס בתפקודי ההורות: מה זה "מיינדפולנס" שכולם מדברים עליו ואיך הוא יכול לעזור לי להפוך מהורה שמתנהל אוטומטית להורה שפועל מתוך מודעות? הסדנא תקנה כלים ראשונים במיינדפולנס ככלי לתקשורת הורית קשובה. ליאת הובל – עבאס פסיכותרפיסטית גוף-נפש, מדריכת הורים וMA בחינוך מיוחד

  • רועש מדי, מגרד מדי, חלש מדי: קוים להבנת פעוטות עם בעיות בוויסות חושי והדרכים שלנו ההורים לסייע להם. שרון שפיר MA בריפוי בעיסוק ורכזת היחידה להתפתחות הילד מרכז הפעו"ט.

שלוחה ראשית: מבנה חצב – רח' חצב 1 טירת כרמל | מבנה אלמוג – רח' אלמוג 3 טירת כרמל  | מעון קשת – רח' בן צבי 24 א טירת כרמל 
טל: 8575216 -04 /04-9539001   פקס: 8570776 – 04 merkazhapaot@gmail.com

כל הזכויות שמורות למרכז לפעו"ט 2021

דילוג לתוכן